Despre eveniment

Salonul Național de Fotografie Turistică 2018

Ediția XXII – „O sută”

În România, anul 2018 este despre celebrarea unui veac de la Marea Unire și asta nu e de trecut cu vederea. Valoarea momentului este de netăgăduit, iar SNFT îl marchează simplu în tema ediției a XXII-a, „O sută”.

Această ediție vrea să treacă prin toate etapele acestor o sută de ani de România și, mai mult, să arunce o privire în viitor, în cum ar putea fi sau cum ar trebui să fie. SNFT încearcă o expunere cronologică a evenimentelor, trendurilor, schimbărilor, politicilor care și-au pus amprenta asupra oamenilor și locurilor, generând imaginea de astăzi, prezentul, și, cu siguranță, generând manifestări în viitor.

Categoriile de concurs sunt prezentate în linii mari pentru a lăsa loc de manifestare a spiritului creativ al fotografilor.

Categorii de concurs:

I. Trecut. Case vechi, obiceiuri și tradiții pe cale de dispariție, peisaje emblematice, peisaje neschimbate, încremenite în timp, urme ale războaielor, fotografii cu caracter istoric ș.a.m.d. Aici sunt acceptate și fotografii proprii din arhiva personală.

II. Prezent. Contemporaneitate, dovezi ale schimbării locurilor, documentare prin fotografie a societății actuale.

III. Viitor. Fotografie conceptuală – viziunea autorului asupra viitorului.Regulamentul concursului poate fi consultat aici.