Despre eveniment

Salonul Național de Fotografie Turistică 2017, ediția XXI

Salonul Național de Fotografie Turistică aduce anul acesta o nouă temă pentru pasionații de fotografie, o temă care provoacă la aduceri aminte și la căutări în literatură pentru a ajunge pe urmele scriitorilor. Astfel, tema ediției XXI a SNFT este „Pe urmele scriitorilor”.

În acestă ediție, concursul se axează pe descoperirea vieților scriitorilor români, dar și de peste hotare – scriitori din alte epoci, dar și scriitori contemporani. Înainte de a vă prezenta categoriile de concurs, menționăm că tema este una vastă și aveți libertatea de a o exploata așa cum vă poartă imaginația. Chiar vă îndemnăm ca imaginația să vă poarte cât mai departe și vă recomandăm să citiți cu atenție descrierile categoriilor de concurs.

Categorii de concurs:

I. Personaje familiare. Vrem să vedem fotografii cu oameni care i-au întâlnit pe scriitori, oameni care păstrează vie amintirea lor, poate chiar descendenți, oameni care amintesc de personajele create de aceștia sau chiar ei înșiși (dacă sunt contemporani cu noi).

II. Motive, simboluri, scene. Vrem să vedem motive și simboluri prezente în operele scriitorilor (ex. De la teiul lui Eminescu, la cobrele lui Paler), precum și scene memorabile din aceste opere, reconstruite în prezent.

III. Locuri și călătorii. Căutăm locuri reprezentative și recognoscibile prin care au trecut scriitori în călătoriile lor, dar și locuri care i-au inspirat, locuri în care au creat, în care își savurau diminețile sau în care își pierdeau nopțile, locuri în care au iubit.Regulamentul concursului poate fi consultat aici.